Miljøvenlig emballage

Vi gør vores allerbedste for at vælge så miljøvenlig emballage som muligt.

Under vores søgen efter miljøvenlig emballage opdagede vi, at aluforme er meget miljøskadelige. Vi kom til den konklusion, at det ville være selvmodsigende at lave plantebaserede produkter for at udvise hensyn til dyr og miljø og samtidig støtte produktionen af aluminium.

Selvom mange affaldsstationer og forbrugere er blevet bedre til at genbruge aluminium, er selve produtionen – også af aluforme – stærk belastende for miljøet, og udleder store mængder CO2 under produktionen:

…afhængigt af processerne bag produktionen, så udledes der mellem 1,8 og 8,7 ton CO2 pr ton aluminium, der produceres. Kilde: http://raastof.ve.dk/let-aluminium-tung-bagage

Af samme grund har vi besluttet at benytte små træforme til vores Livspostejer. Det betyder, at postejerne koster mere end konventionelt fremstillede postejer i aluforme. Men det er et valg, som er truffet med hjertet, og vi håber, at du vil støtte op om det. Du kan til gengæld genbruge din træform flere gange til opvarmning af postejer og behøver derfor ikke altid at købe en ny træform, når du køber en postej.

Emballagen til vores kikærtesalater og Nøddeåhst er produceret af genanvendelig plast. Vi benytter kun i begrænset omfang bioplast, da vi har opdaget (bl.a. igennem dialog med Miljøstyrelsen), at det ofte er svært at affaldssortere bioplast korrekt på renovationspladserne (læs mere under FAQ) Derfor har vi valgt at benytte genanvendelig plast til delikatesserne og beder dig, om at affaldssortere emballagen som plastik, så plastikken kan bruges igen og igen og igen og…På forhånd tak!

Vores etiketter trykkes hos Lasertryk.dk, som er et svanemærket trykkeri.