Miljøvenlig emballage

Vi gør vores allerbedste for at vælge så miljøvenlig emballage som muligt. Af samme grund bruger vi træforme i stedet for aluforme til vores postejer samt plantebaseret PLA-plast til delikatesserne.

Aluminium er stærk miljøbelastende

Under vores søgen efter miljøvenlig emballage opdagede vi, at aluforme er meget miljøbelastende. Vi kom til den konklusion, at det ville være selvmodsigende at lave plantebaserede produkter for at udvise hensyn til dyr og miljø og samtidig støtte produktionen af aluminium.

Selvom mange affaldsstationer og forbrugere er blevet bedre til at genbruge aluminium, er selve produtionen – også af aluforme – stærk belastende, bl.a., fordi den udleder store mængder CO2 under produktionen:

…afhængigt af processerne bag produktionen, så udledes der mellem 1,8 og 8,7 ton CO2 pr ton aluminium, der produceres. Kilde: http://raastof.ve.dk/let-aluminium-tung-bagage

Af samme grund har vi besluttet at benytte små træforme til vores Livspostejer. Det betyder, at postejerne koster mere end konventionelt fremstillede postejer i aluforme. Men det er et valg, som er truffet med hjertet, og vi håber, at du vil støtte op om det.

Du kan til gengæld genbruge din træform mange gange til opvarmning af postejer, så husk at gemme din træform.